keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Rukki

Muru on tämän viikon työmatkalla, ja minä olen ihan orpona. Hassua miten yöunikin on rakkaasta kiinni. Heräilee moneen kertaan ja etsii toista viereltään, vaan siinä ei ole kuin tyhjä tyyny. Onneksi huomenna muru kotiutuu!
Tänään kävin hakemassa poppanakuteita Turusta, Juseliuksesta. Tarkoitus oli elää taas sitä puolta vuotta eteenpäin, ja ostaa pääsiäiseksi sopiviin liinoihin kuteet. Vaan mukaan lähtikin suloisen joulunpunaista ja valkoista toiseen, toiseen taas sinisiä eri sävyyn.
Keväinen löytö oli tämä ihastuttava rukki. Nipsun karvoja on jo iso pussillinen odottamassa ahkeraa kehrääjää. Löysin kirjoituksia, joiden mukaan koirankarvaan ei tarvitse lampaanvillaa kehrätä joukkoon. Nipsulla kun vielä on tuo karva tuollaista puuvillaista, pehmeää ja ilman sitä kiiltävää pintaa. Onneksi on tämä netti, josta löytää tietoa jos jonkinmoista. Muuten menisi sormi suuhun, kun pohtisi miten tällä vehkeellä lankaa tehdään. No, taitaa se mennä siitä huolimatta. (pyykkipoikaämpärikin on näemmä päässyt kuvaan)

Näin tuossa markkinoilla neidon kehruutöissä, vaan en juuri nyt muista, mikäs on tämän härpättimen nimi...


Mutta eikö ole mahtavia yksityiskohtia?


Kaiverrukset ovat viimeisen päälle! Vaikka tällä ei koskaan yhtään pätkää villaa tulisi kehrättyä, on se kaunis itsessään. Hmm.. pitäisiköhän olla ahkerampi pölyhuiskun varressa... :) Tässä sitä todellista elämää.. :D
7 kommenttia:

 1. ha haa!! Minäpä olen nähnyt, kun kehrätään!!Mummo teki aikonaan ja äiti.Meilläki on tollanen vintissä,sitten seuraavassa elämässä tuon sen pirttiin,kun väki vähenee. Kauhee viikko,kiirettä,ettei kerkee kissaa sanomaan,mutta enää kaks päivää!!Lunta ei meille sitte vielä tullukkaan,se tuli jonnekki keskelle suomee,mutta ennen kevättä sitä on meilläki.Nyt painun saunaan. Rattoisaa loppu viikkoa toivoo astan emäntä. ps. Matto on upee!!

  VastaaPoista
 2. http://www.4h.fi/@Bin/29390/luuta.pdf
  Tässä linkki 4 h:n sivuille,mistä löytyy ainakin ohjetta risuluudan tekoon.
  Siitä saa paremmin käsityksen luudan teosta,kuin minun sepostuksesta.

  Kaunis rukki.En tiedä härpäkkeen nimeä,mutta sisällä taitaa olla rukin puola.Minulla on kanssa mieheni mummon vanha rukki,jonka sain kesällä.Toin sen mökiltä kotiin viikonloppuna talvea viettämään.

  Meilläkin on välillä näitä miehen työreissuja,jolloin joutuu yksin nukkumaan.Oon jo aikalailla tottunut,mutta kyllähän se on mukava kun oma muru siinä vieressä nukkuu.

  Mukavaa loppuviikkoa

  VastaaPoista
 3. Ihana rukki. Tulee oma isoäiti mieleen, tuohon kehräämään. onet sukka/villapaitalangat hän kehräsikin. Itse en taitoa osaa.
  Mutta esineenä rukkiasi ihailen.
  Mukavaa päivää sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 4. Rukki on hieno, kuvassakin..:) ja mukava, että pyykkipoikaämpärikin pääsi kuvaa..:):):)

  VastaaPoista
 5. Kiitos linkistä JaanaElina! Nyt ei muuta kuin odottamaan että puut ovat varmasti talviteloilla ja sitten keräilemään risuja! Tulee työntäyteinen talvi, jos aion kaikki käsityö/askartelu suunnitelmani toteuttaa.. :)

  Muista ottaa viikonloppu levon kannalta, Astan emäntä, niin saat taas paukkuja ensi viikolle!
  Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista!

  VastaaPoista
 6. http://www.4h.fi/@Bin/2492403/pikkuluuta.pdf

  Tässä vielä toinen linkki pikkuluudan tekoon.Tällä ohjeella me tehtiin sidos.

  Juu,mulla kanssa ideakansiossa odottaa monta hommaa,mitä vois tehdä.

  Mukavaa päivää.

  VastaaPoista
 7. Kiitos JaanaElina, ohjasitpa mukaville sivuille!

  VastaaPoista