perjantai 15. lokakuuta 2010

Pakkasaamu ja nameja

Aamulla oli pakkasta. Ihanaa, talvi tulee! No tuuli olisi saanut kyllä olla poissa. Nipsun kanssa kun lenkille lähdin, olin kuin topattu maatuska. Taisin hieman liioitella pukeutumisessa...
Ja kun töihin lähdin, huomasin vesitynnyreiden pinnan olevan kauniisti riitteessä. Olo oli kuin pikkutytöllä, kun pakko oli sormella koettaa, kuinka kestävää jää jo onkaan.. :) Sinnehän ne sormet hyvin upposivat, vesitynnyriin..
Äitini kaapin kätköistä löytyi kaunis kattila. Ei tällaista kaunokaista saa kaapin perukoille piilottaa. Joten kannoinpa sen kotiin. Hetken käyttötarkoitusta pohdittuani...

...siitä tuli ihana Nipsun namipurkki. Herra tietää heti pahimmankin ilmoituskohtauksen (haukkuu kaikki meille tulijat) keskellä, että kun tämän kattilan kansi kilahtaa, namia on luvassa ja silloin lähdetään tassut sutien keittiöön.. Onneksi lattiat on laminaattia, eikä parkettia.. Tosin haaveissa olisi kunnon lautalattia. Mutta sitä odotellessa, nautitaan kynnenjäljettömistä lattioista ja mytyssä olevista matoista.. :)
Oikein ihanaa ja kirpeää talvea ennustavaa viikonloppua kaikille!

7 kommenttia:

 1. hieno uusi elämä vanhalla kattilalla, tuli oikein hieno namipurkki....:)

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis kattila! ja hieno uusiokäyttö-tarkoituskin :)
  Ei enää tehdä noin kauniita astioita, eihän.
  mukavaa viikonloppua sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 3. Vastaan kysymyksiisi täällä, jospa huomaatkin paremmin. ET ole myöhässä, JOS pelargoniat kukkivat täyttäpäätä, anna niiden kukkia. MUTTA pakkasia ne ei kestä. JOS menee alle nollan, silloin ne auttamattomasti paleltuu, sen jälkeen niitä ei voi enää auttaa...
  Jos sulla on paikka, mihin nostaa ne esim. yöksi, nosta, vaikka päivällä oisivatkin sitten ulkona. Kylmää pelargoniat kestää, vaan ei pakkasta.
  Kun kukinta vähenee luonnostaan, kuten mun pelargonioille on käynyt, niitä voi lempeästi alkaa karsia , vähentää kastelua...ja pikkuhiljaa antaa niiden vaipua uneen.
  Paras paikka talvettamiselle on valoisa, viileä paikka. Kellari-olosuhteet eivät ole parhaat mahdolliset, sillä siellä ne ovat pimeässä ja liian kosteassakin. Homehtuvat helposti.
  Ja vielä : HUOM! olen ihan amatööri ja melkoisen noviisi, oppini kantapään kautta opiskellut...joten mun ohjeet on niitä mu-tu-ohjeita :)
  Mukavaa perjantai iltaa sinne :)
  tuksu

  VastaaPoista
 4. Aivan hurmaava kattila ja kun Nipsukin on hurmaava,niin kattila sopii täydellisesti Nipsun herkkupurkiksi.

  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 5. minä selvisin!! siis hengissä tästä viikosta.(kuten huomaat) En malttanut istua,kun tulin kotiin,vaihoin pirttiin verhot,leivoin piirakkaa, vähä siivoilin ja nyt olo on aivan tööt!! Sänky kutsuu,aamulla kun painuvat hirvimetsälle, alan leipoon pullaa ja siivoilen loppu talon, joten ei työt lopu,ainakaan tekemällä.Pikkasen on lunta maassa,mutta tuulee vietävästi. Iloista lauantaita toivoo asta ja emäntä

  VastaaPoista
 6. Ihana kattila! Noista pyydetään kirpparilla mansikoita.
  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 7. Voi ihanaa, kiitos ohjeesta Tuksu! Pitääpä nostaa pelakka yöksi tuulikaapin ikkunalle. Sitä pidetään lähes kylmänä, niin voi olla ihanteellinen paikka sille talvehtiakin.
  Astan emäntä: mulla ei kyllä siivous käynyt aamulla mielessäkään, vaan suoraan karkasin kutomaan.. :) Enkä yhtään ihmettele, jos sulla ei työt tekemällä lopu, oot kyllä ihan uskomattoman ahkera! En edes muista, koska oisin viimeeksi leiponut..

  VastaaPoista