lauantai 5. maaliskuuta 2011

Kevättä kohden

Viime viikonloppuna käytiin murun kanssa Plantagenissa. Tarkoitus oli etsiä helmililjan sipuleita. No eihän niitä istuttamattomia siellä ollut, mutta tämä ihana purkki sitten jäi matkaan. Illemmalla voisin päivitellä kuvaa, miten kaunis on nyt, kun kukat ovat aukeamassa.. Niin ja tarttuihin sieltä mukaan "muutama" siemenpussikin.. Porkkanaa, punajuurta, kukkakaalia, purjoa.... Enää ei puutu kuin se ryytimaa, johon ne voisi kevään tullen istuttaa..
Vaan eikös se ole hienoa, että minulla on näin kova usko siihen, että muru sen lumien sulettua minulle muokkaa?? :)
Ja olihan siinä yksi pussi pelargonian siemeniäkin. En ole koskaan yrittänyt siemestä kasvattaa, mutta kertahan tuo on ensimmäinenkin. Esikasvatus pitää aloittaa jo helmi-maaliskuussa, ja viikolla siemenet sitten multaan piiloitin. Nyt jännityksellä seuraan, nouseeko pintaan sirkkoja, vai menikö syteen heti alkumetreillä minun hortonomiharrastukseni.. :)
Nyt lähdetään murun kanssa ostoksille, jäi viime viikolla kirpputorilta mukaan muutama ihana juttu, mutta niitä varten tarvitaan hiukan vielä tarviketta. Sitten esittelen teillekin.
Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!


4 kommenttia:

 1. Plantagen on ihana kauppa! Kerran sanoinkin, että se on justiinsa niitä kauppoja, joissa ovi aukeaa vain sisäänpäin. Sieltä ei raaskisi lähteä ikunaan pois :)
  Mukavaa viikonloppua sinnekin :)
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo kukkalaatikko... mitäs sitä nyt mennään ostelemaan??
  Haluun yhden pelakuun jos kasvatus onnistuu.
  aurinkoista viikonloppua teille kaikille!!

  VastaaPoista
 3. Wau mikä kasa siemenpusseja.Siitä muistuikin mieleen,että minun pitää myös ostaa siemenet.Tehtiin syksyllä mökille pari kasvilaatikkoa,johon olisi tarkoitus jotain laittaa kasvamaan.

  Upea laatikollinen helmililjoja.

  Mä en ole koskaan käynyt Plantagenissa.Täälläpäin ei sitä ole,pikkukaupungin huonoja puolia.

  Ihanaista viikonloppua.Jännityksellä odottelen mitä siellä ostellaan.

  VastaaPoista
 4. Mummon ikkunalle pelargonia tulossa, jos joku tekee noita sirkkalehtiä enemmän.. :)
  Olen kanssasi ihan samaa mieltä, tuosta Plantagenista, Tuksu! Nauroin juuri viime käynnillä yhdelle rouvalle, että tuttu tunne, kun hän puolessa välissä kauppaa komensi miestään vaihtamaan ostoskorin ostoskärryyn... Ruokahalu kun kasvaa syödessä.. :)

  VastaaPoista